Novosti Sigurnost plovidbe Nautičke rute Marine u Hrvatskoj i Crnoj Gori Interaktivna nautička karta Linkovi i kontakti
Aktivnosti i događanja Druge novosti Aktualnosti Ostalo
Novosti
O projektu
Sudionici

       HHI

       HMZCG

       NTOMNE

       UNIDU
IPA program
U Tivtu održan okrugli sto IPA- prekogranični program Hrvatska-Crna Gora - 25.11. 2011.
NTO CG je sa partnerima iz Crne Gore i Hrvatske organizovala okrugli sto „Zajednička promocija i unaprjeđenje nivoa sigurnosti nautičkog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i na Crnogorskom primorju (Nautour)" koji se danas 25.11. održava u Yachting Club-u marine Porto Montenegro.

Cilj projekta “Nautour” je unapređenje turističkog, u prvom redu nautičkog potencijala Crnogorskog primorja i Dubrovačko-neretvanske županije kroz zajedničku promociju jedinstvene turističke cjeline i bogatog kulturnog i prirodnog nasljeđa, povećanje kvaliteta usluge kao i podizanje nivoa sigurnosti u nautičkom turizmu.

Sve korisne informacije iz ove oblasti biće sastavni dio “ Nautičkog vodiča i ”Tematskih nautičkih ruta ” za jahte (jedrilice i motorne) i megajahte, čija je izrada predviđena projektom a koje NTO priprema u saradnji sa projektnim partnerima. Takođe, u toku je izrada i održavanje web portala namijenjenog nautičarima koji posjećuju predmetno područje.

Bitan aspekat “Nautour” projekta je institucionalno jačanje i podrška hidrografskom odsjeku Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kroz saradnju sa Hrvatskim hidrografskim institutom.

Luka Mitrović, direktor Hidrografskog instituta Crne Gore, koji je vodeći crnogorski parter, istakao je da je “Nautour” jedan konkretan projekat u cilju osposobljavanja tehničkih kapaciteta sa najsavremenijom opremom za hidrografske premjere kako bi se dobio kvalitetan uvid u podmorje i potencijale nautičkog turizma. Direktor Hrvatskog hidrografskog instituta, Zvonko Gržetić je ocjenio da se nautički turizam u okviru saradnje sa crnogorskom stranom razvija u pozitivnom pravcu i najavio formiranje obimne baze podataka koja je od interesa za nautički turizam, a koju svaka država treba da obezbijedi u cilju adekvatnog korišćenja resursa mora. U ime NTO CG na okruglom stolu su učestvovali Emil Kukalj, Biljana Božović i Jelena Popović.

Partneri u ovom IPA projektu, čija je ukupna vrijednost 452.000€, su: Hrvatski hidrografski institut, Sveučilište u Dubrovniku (DU), Pomorski odjel, Hidrometeorološki zavod Crne Gore i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Rok realizacije je decembar 2012. godine.

PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Okrugli sto Tivat

Arhiva novosti

P retraga
F orum
  


Ovaj projekt je financiran od strane Europske unije